Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2022 số 3

0

Đề thi cuối học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án

Đề kiểm tra học kì 2 tiếng Anh lớp 6 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2021 – 2022 mới nhất do Tìm Đáp Án sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 6 có đáp án với lượng kiến thức bám sát nội dung giảm tải tiếng Anh 6 mới giúp các em ôn tập Từ vựng – Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Tham khảo thêm: 45 đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án năm 2022

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. I had a bad cold, so I didn’t go to school yesterday. (Rewrite this sentence with “because”)

………………………………………………………………………………..

2. Lan can dance very well. She can’t play the guitar. (Combine these sentences with “although”)

…………………………………………………………………………………..

3. We make the air dirty because we use the car all the time. (Rewrite this sentence with “If”)

…………………………………………………………………………………..

4. most/ London/ tea/ is/ popular/ the/ drink/ in/ Oolong. (Rearrange the words to make a sentence)

…………………………………………………………………………………..

5. Our sources of energy will soon end if we don’t try to save them.

Unless……………………………………………………………………………………………

Find the odd word in each line:

1. A. apartment B. house C. cottage D. factory
2. A. and B. in C. on D. at
3. A. kitchen B. window C. bedroom D. living room
4. A. city B. village C. building D. countryside
5. A. cartoon B. news C. comedies D. story

Choose the best answer:

1. I ……………to Singapore three times.

A. have gone

B. have been

C. went

D. visited

2. My brother can’t swim…………he’s afraid of water.

A. because

B. but

C. and

D. so

3. “I’ve just received a scholarship.” – “………………….”

A. Really

B. Thank you

C. Congratulations

D. Well

4. Choose the word that has the underlined part pronounced differently

A. ask

B. plastic

C. back

D. grandparent

5. We will have a ………to look after the children.

A. dishwasher

B. television

C. robot

D. computer

6. Many girls and women ………………aerobics to keep fit.

A. play

B. do

C. go

D. doing

7. We might study ……….. computers at home.

A. on

B. in

C. at

8. We might go on holiday ………. the moon.

A. in

B. from

C. to

9. We might have a _________ TV so we can watch TV programmes from space.

A. wire

B. wireless

C. wiring

10.The weather in Da Nang city is ________.

A. hot

B. noisy

C. delicious

Put the verbs in brackets in the correct form

1.The Olympic Games ( be)………… held once every four years.

2.The first Olympic games (take)……….. place in Greece in 776

3.People (start)…………. to use computer about 50 years ago.

4.What ‘s that noise?

– The children (play)…………… tug of war.

5.What ………. you (do)………….. last weekend?

– I (cycle)……………… round the lake with my friends.. Then I (watch) ………..TV in the afternoon.

Read the passage carefully and then choose the best answer.

Scientists predict the places and the ways we live will change a lot in the future. Our houses in the future will be more eco-friendly. We won’t use electricity in our houses. We will use wind energy or solar energy instead. We will be able to control our future houses with our voices. Doors and windows will open and lights will go on when we ask them to. It will make our lives easier and more comfortable. In the future, there will be underwater or underground cities. There will be cities in the air and on other planets too. We’ll have to build cities there because there will be so many people and not enough land to build houses or buildings on.

1. The title of the passage can be_________________

A. Our cities in the future. B. . Our houses in the future.

C. Our lives in the future. D. . Our jobs in the future.

2. The scientist predict where and how we live in the future____________

A. will change a lot B. will not change much

C. will change only a little D. will be happy

3. Which of the following is not true about our future houses?

A. They will be more eco-friendly. B. They will use solar energy.

C. They will use electricity. D. They will use wind energy.

4. We will be able to control our houses_______________.

A. by a song B. by clapping our hands.

C. with a mobile phone. D. with our voice.

5. Why will we build city in the air or on other planets?

A. Because life on earth will become boring.

B. Because living there will be more comfortable.

C. Because we won’t have enough land to build houses on.

D. Because people like living there.

ĐÁP ÁN

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1 – Because I had a bad cold, I didn’t go to school yesterday.

2 – Although Lan can dance very well, she can’t play the guitar.

3 – If we didn’t use the car all the time, we wouldn’t make the air dirty.

4 – Oolong tea is the most favorite drink in London/

5 – Unless we try to save the sources of energy, they will soon end.

Find the odd word in each line:

1 – D; 2 – A; 3 – C; 4 – C; 5 – D;

Choose the best answer:

1 – B; 2 – A; 3 – C; 4 – D; 5 – C;

6 – B; 7 – B; 8 – C; 9 – B; 10 – A;

Put the verbs in brackets in the correct form

1 – is;

2 – took;

3 – started;

4 – is playing;

5 – did… do – cycled – watched;

Read the passage carefully and then choose the best answer.

1 – C; 2 – A; 3 – C; 4 – D; 5 – C;

Download đề thi và đáp án tại: Đề kiểm tra 1 tiết Anh 6 kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, … được cập nhật liên tục trên Tìm Đáp Án.

Bên cạnh việc tương tác với TimDapAnqua fanpage Tìm Đáp Án, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 – 8 – 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Leave a comment